Stichting Ezeltjesdag

Eeneind algemeen Holland Lanka Te koop Start pagina Verenigingen Zoekpagina

Enode
Ezetjesdag
Holland Lanka
Start pagina
wijk C
Wijkblad Enode
Wijkraad

 

De Stichting Ezeltjesdag dankt zijn ontstaan aan het verzoek aan enige ezelliefhebbers om een Ezelkeuring te organiseren die een lid van de Antoniusschut ergens in Noord-Holland had bezocht. De eerste activiteiten vonden plaats op het terrein van Machinefabriek Noord Brabant. De keuringen gingen gepaard met een heuse maaltijd aan tafels voor de ezels. Voor de kinderen waren er diverse Brabantse spelen zoals hamsterrace, eierengooien en diverse andere leuke spelen. Na een aantal jaren verhuisde men naar het ,,Jo Arts terrein" Bij het 10 jarig jubileum regelde men het Ezel monument bij ,,De Spijkert". Na een rustpauze van een jaar is er een doorstart gemaakt maar nu in de kern van het Eeneind rondom het gemeenschapshuis Enode. De Ezeltjesdag word voor diverse evenementen en activiteiten ingezet. De verhuur van de bekende Ezeltent levert een bijdrage in de kosten om de Stichting Ezeltjesdag landelijk te promoten.

Ezelkeuring

Ezelkeuring bij Machinefabriek Noord Brabant

Ezelmonument

RVS ornament gemaakt en geschonken door van de Laar Metaal

Onthulling monument

Het op initatief van Henk de Wit en Henk Deelen gerealiseerde monument word door Dhr. Henk Deelen onthuld

 

Foto's Ezelkeuring en monument (Klik op foto)

EZELTJESDAG NUENEN-EENEIND 2007

Op zondag 2 september 2007 werd wederom ezeltjesdag gevierd op het Eeneind te Nuenen. De organisatie wist een leuke dag te organiseren voor de kinderen, overige bezoekers maar zeer zeker ook voor de ezelhouders met hun ezels.

Ondanks de dreigende regen kwamen de bezoekers de gehele middag massaal genieten van dit typisch Eeneinds vertier. Kleinschalig opgezet en ingericht maar wel naar de wens van de jeugd waar het toch om te doen is. Een compliment voor de organisatie. En een dank voor de gastvrijheid van de buurt bewoners. Ook het buurtfeest is een feest geworden, waar nog lang lovend over gesproken zal worden. Dus mag er geen twijfel over bestaan deze activiteiten horen elk jaar weer op het Eeneind te zijn.

Namens het vele bezoek en vele Eeneinders, bedankt Eeneinders. Klik op foto voor vergroting

 

Start | Wijkraad Eeneind | Wijk C | Stichting Enode | Ezeltjesdag | Holland Lanka | Wijkblad ENODE

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 07/21/14